top of page

Frequently Asked Questions (FAQ)

Welkom bij de FAQ pagina van onze website! 

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over onze website. Als je vraag niet wordt beantwoord, neem dan contact met ons op via de contactpagina of via de contact button hieronder.

FAQ 1

Q: Waarvoor dient deze website?
A: Deze website tracht jouw gids te zijn waar jij het volgende kan terugvinden:
organisaties, vrije beroepen, ondernemers en artiesten die deel uitmaken van de LGBT+-gemeenschap of die LGBT+-friendly zijn en zich inzetten voor inclusie op de werkvloer en omgeving. 
Registreer je hier om opgenomen te worden in de gids als professional of je organisatie. 
Opleidingen en workshops, gegeven door professionals die deel uitmaken van de match/rainbow pages community.
Jobs die gepubliceerd worden door organisaties die deel uitmaken van de LGBT+-gemeenschap of die LGBT+-friendly zijn en zich inzetten voor inclusie op de werkvloer en omgeving.

 

FAQ 2

Q: Why the use of this website?
Welke nood beantwoord deze website?

A: Rainbowpages wordt beheerd door vrijwilligers en gecreëerd door jullie input. Hierdoor is deze gids een levend platform die community gedragen dient te worden. Wij moeten deze gids en platform samen bewaken en versterken. 

Het initiatief is, in de eerste instantie, een poging om een antwoord te bieden op de vraag van de gemeenschap, waar je terecht kan voor een service, zorgverlening, een werkplek, een ontspanningsplek, een winkel… waar je niet hoeft te vrezen voor discriminatie, van welke aard ook. Daarnaast wil Rainbowpages iedereen stimuleren om meer inclusief te werk te gaan. Want we hebben iedereen nodig als we een betere samenleving willen maken. Dit project wil bijdragen aan een positieve verandering, aan een duurzame en inclusieve maatschappij.

Wij hopen dan ook dat iedereen die Rainbowpages gebruikt en dus mee bouwt aan het platform, er alles aandoet om deze veilige plekken te realiseren voor eenieder.

FAQ 3

Q: Hoe kan ik opgenomen worden als professional of organisatie?
A: Klik hier om te starten. Vul het document in en wij doen het nodige.
Reken een goede 3-4 werkdagen vooraleer je profiel online staat! Deze tijd nemen we om de safe space rond de website te bewaren en te creëren samen met jullie.

Je krijgt hiervan ook een bevestigingsantwoord vanuit het bestuur.
Je krijgt ook een bevestiging als je profiel niet aan de voorwaarden voldoet, of het reglement overschrijdt.

FAQ 4

Q: Is er een kost verbonden aan het gebruik van deze website?
Q : L'utilisation de ce site Web est-elle payante ?

A: De website is gratis omdat we erin geloven dat deze informatie toegankelijk moet zijn voor iedereen. We willen echter ook deze service/website verder ontwikkelen en verbeteren, dus als je ons wilt helpen, mag je altijd een bijdrage aan onze website doen.
Je bijdrage zou ons helpen om de website verder te ontwikkelen en te verbeteren, en zo kunnen we meer mensen bereiken met informatie die voor iedereen nuttig kan zijn.
(De onderdelen, zoals het plaatsen van vacatures en opleidingen zijn betalend.)

FAQ 5

Q: How do I search for a business or professional on rainbow pages? 

A: Easy. Simply enter the type of service, talent or organization you are looking for in the search box. You can also filter your results by category & other factors. 

FAQ 6

Q: How does rainbow pages help me promote me as a professional, an artist or organisation? 

A: RainbowPages can help you promote your business in several ways. First, your business will be listed in the online directory, making it easier for potential partners and clients to find you. 

Besides that you or your team can become more skilled by following trainings and workshops.

Last but not least, here you can find jobs or post jobs so you can find the perfect employee.

FAQ 7

Q: Wat is Queer?
A: Queer is een parapluterm die wordt gebruikt om naar individuen, gemeenschappen en identiteiten te verwijzen die niet heteroseksueel, niet heteronormatief en of niet cisgender zijn. Dit omvat maar is niet beperkt tot mensen die zichzelf identificeren als lesbisch, homo, biseksueel, panseksueel, trans(gender), gender non-conforming en alle andere niet-heteronormatieve identiteiten.

FAQ 8

Q: Waar staat LGBTQ+ voor?
LGBTQI staat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer en/of Intersex.

bottom of page